Σε γραμμή που θυμίζει προεκλογικό… Σαμαρά ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στους Podemos μέσω Ελλάδας. Ο κ. Ραχόι δήλωσε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιθανός εχθρός» της οικονομικής ανάκαμψης στη χώρα του, με δεύτερο επίσης «εχθρό» την «πολιτική αστάθεια» στην Ισπανία.

Ads

«Αυτή τη στιγμή, διακρίνω ως εχθρούς της ανάκαμψης στην Ισπανία την πολιτική αστάθεια, αυτή είναι ένα πιθανός εχθρός της ανάκαμψης, και στη συνέχεια, την Ελλάδα», δήλωσε έναν μήνα πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και εν όψει των βουλευτικών εκλογών στο τέλος του έτους.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο κ. Ραχόι τόνισε: «Τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα. Στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε. Η νέα κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να πει ότι δεν αποδέχεται τίποτε από ό,τι μπορούσε να τής πει τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Αλλά αυτοί οι τρεις είναι οι πιστωτές της και εάν δεν δέχεται τίποτε, αναλαμβάνει το ρίσκο να μην έχει πλέον χρηματοδότηση», κατέληξε ο ισπανός πρωθυπουργός.
σύμφωνα με την προηγούμενη πρόβλεψη. 

Ads

Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιτρέψει τη δημιουργία φέτος περισσότερων του μισού εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, ανήγγειλε ο Μαριάνο Ραχόι.