«Η υπόθεση Μπάρθενας δεν θα με εμποδίσει να κυβερνήσω», διεμήνυσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μιλώντας σήμερα στο ισπανικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για το σκάνδαλο που έχει «χτυπήσει» την ισπανική κυβέρνηση και αφορά τα «μαύρα ταμεία» του Λαϊκού Κόμματος που διαχειριζόταν ο πρώην ταμίας, Λουίς Μπαρθένας. Το σκάνδαλο έχει ξεσηκώσει την κοινωνία της Ισπανίας ενώ η αντιπολίτευση απείλησε με πρόταση μομφής τον Ραχόι προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στη Βουλή.

Ads

 
Ο Ραχόι υποστήριξε ότι θα δώσεις εξηγήσεις για να αντικρούσει τα ψεύδη και τους χειρισμούς σε βάρος του που «ενθάρρυναν ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες».
 
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ισχυρίστηκε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση.
 
«Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε», ανέφερε ενώπιον των βουλευτών, επικαλούμενος το όνομα αυτού που φέρεται να διοχέτευε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» σε ηγετικά στελέχη του κόμματος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
 
Ο Ραχόι απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η υπόθεση Μπάρθενας δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει.
 
«Τίποτε σε σχέση με το θέμα αυτό δεν με εμπόδισε ούτε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω. Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης» υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στο κονοβούλιο.