Λεφτά, έγγραφα και υπολογιστές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας μετά από το «ντου» που έκαναν στα σπίτια του Αντόνιο Παντσέρι, του πρώην ευρωβουλευτή που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν από ένα σπίτι του πρώη ευρωβουλευτή έξω από το Μιλάνο στην Ιταλία, ενώ μετά από έφοδο που έκαναν σε άλλο διαμέρισμα, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές. Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του στις Βρυξέλλες έχουν βρεθεί 500.000 ευρώ.

Ο Αντόνιο Παντσέρι κρατείται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, ωστόσο, η οικονομική αστυνομία έκανε έρευνες και στα ακίνητά του στην Ιταλία, καθώς στη μονοκατοικία είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγός του. Σε κατ’ οίκον περιορισμό είναι και η κόρη του αλλά σε άλλο διαμέρισμα.

Η εφημερίδα Corriere della Sera προσθέτει ότι «η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας των Βρυξελλών για φερόμενη δωροδοκία από το Κατάρ και το Μαρόκο, ως αντάλλαγμα για μια υποστηρικτική σχέση με μέρος του Ευρωκοινοβουλίου».

Ads

Όσον αφορά τη σύζυγο και την κόρη του Αντόνιο Παντσέρι, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο συνήγορος τους είχε αντιταχθεί στο αίτημα των βελγικών αρχών να εκδοθούν στις Βρυξέλλες, ζητώντας περιθώριο μιας εβδομάδας για να μελετήσει τη δικογραφία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ