Νεκροί οι Σαΐντ και Σερίφ Κουατσί, οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ
που μετέδωσαν την πληροφορία, ο όμηρος που κρατούσαν είναι σώος. Προηγήθηκε επίθεση της αστυνομίας, στα πλαίσια της γιγαντιαίας επιχείρησης  για τη σύλληψη των δραστών. Νωρίτερα, οι δράστες είχαν οχυρωθεί σε τυπογραφείο, κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ βορειοανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους υπόπτους και τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένας όμηρος. Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις. Νέα ομηρία σε άλλο σημείο στο Παρίσι από τζιχαντιστή που ζητά την απελευθέρωση των δύο δραστών της επίθεσης στη Charlie Hedbo. Ο δράστης φέρεται να είναι ο τζιχαντιστής που δολοφόνησε την αστυνομικό την Πέμπτη, στο Παρίσι, και να ανήκει στην ίδια τζιχαντιστική οργάνωση με τους αδελφούς Κουατσί. Το τέταρτο μέλος που αναζητείται είναι μια γυναίκα, που επίσης φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, και ενδέχεται να συμμετέχει στην ομηρία στο παντοπωλείο στο Παρίσι. 

Ads

Σχετικά με την ομηρία στο τυπογραφείο, με δράστες τους αδελφούς Κουατσί, στην περιοχή έχουν σπεύσει οι επίλεκτες γαλλικές δυνάμεις καθώς και ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ πραγματοποιούν πτήσεις πέντε ελικόπτερα. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να σβήσουν τα φώτα. Οι δυνάμεις ασφαλείας ζητούν επίσης από τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν την βιντεοσκόπηση, ώστε να μην αποκαλύπτουν τις μετακινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Το χρονικό της καταδίωξης

Το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών σε αυτοκινητόδρομο, βορειοανατολικά του Παρισιού στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαρλ Ντε Γκωλ. Νωρίτερα σημειώθηκε κλοπή αυτοκινήτου το Μοντανί -Σεντ Φελισιτέ. Κατά το περιστατικό αναγνωρίστηκαν οι δυο δράστες, Σερίφ και Σαίντ Κουασί.
 
Αρχικά τα γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι κατά την ανταλλαγή πυρών υπήρξαν θύματα. Η πληροφορία διαψεύστηκε από την εισαγγελία του Παρισιού. Λίγο αργότερα ο υπ. Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο δραστών.

Δείτε live από το Sky News