Πυροβολισμούς δέχτηκε στο αυτοκίνητό του, ο ποδοσφαιριστής Ντενίζ Νάκι, γερμανικής και κουρδικής καταγωγής, στη Γερμανία. 

Ads

Κατά την επίθεση που δέχτηκε και η οποία έγινε το βράδυ της Κυριακής, τουλάχιστον δυο σφαίρες χτύπησαν το αυτοκίνητό του, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ντίρεν. 

Ο δράστης πυροβόλησε από διερχόμενο όχημα. Ο ποδοσφαιριστής ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. 

«Έσκυψα αμέσως και μετά έπεσα προς τα δεξιά», δήλωσε στην Die Welt ο Νάκι, που παίζει στην τουρκική Αμέντ Σπορτίφ, ενώ παλιότερα είχε φορέσει τη φανέλα γερμανικών ομάδων. 

Ads

«Η μία σφαίρα χτύπησε παράθυρο του αυτοκινήτου, η άλλη χτύπησε κοντά σε ένα από τα λάστιχα», συμπλήρωσε. «Θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Τρομοκρατήθηκα», πρόσθεσε. 

Η αστυνομία κάνει έρευνες για την υπόθεση. 

Ο Νάκι είναι γνωστός επικριτής του Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης – Τουρκία: Συμβόλαια θανάτου για την αντιπολίτευση;

Τον περασμένο Απρίλιο Τούρκος δικαστής τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή για «τρομοκρατική προπαγάνδα για το PKK». 

Το 2016, η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου του είχε επιβάλει αποκλεισμό για 12 ματς, για «ιδεολογική προπαγάνδα» που σχετίζεται με το κουρδικό.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, κατηγορώντας την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ. «Υποθέτω ότι ήταν ένας πράκτοράς του, ή κάποιος που δεν του αρέσουν οι αντιλήψεις μου», είπε. 

Συμπλήρωσε ότι δεν έχει δεχθεί συγκεκριμένες απειλές το τελευταίο διάστημα, αν και – πρόσθεσε – «δέχομαι διαρκώς επιθέσεις στα social media».