«Υπενθυμίζουμε ευγενικά σε όλους τους τρομοκράτες ότι εδώ είναι Λονδίνο και ό,τι και αν κάνετε σε εμάς, εμείς θα πίνουμε τσάι και πρόσχαροι θα συνεχίζουμε. Σας ευχαριστούμε».

Ads

Μια φωτογραφία που έδειχνε το μήνυμα αυτό σε έναν από τους χαρακτηριστικούς πίνακες ανακοινώσεων του Λονδίνου, έγινε viral σε twitter και facebook, διαβάστηκε στη Βρετανική Βουλή και μνημονεύτηκε ως μήνυμα που εκφράζει όλους τους Βρετανούς από την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι. 

Ο βουλευτής Σάιμον Χόαρ διάβασε το μήνυμα στο κοινοβούλιο και τόνισε ότι εκφράζει «όλη τη χώρα», ενώ έπειτα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι το χαρακτήρισε «ένα θαυμάσιο φόρο τιμής και πως απέδωσε με έναν απλούστατο τρόπο και περιληπτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην βουλή σήμερα».

Το μήνυμα γραμμένο με πραγματικό βρετανικό φλέγμα ήταν τελικά ψεύτικο. Προϊόν ηλεκτρονικής επεξεργασίας. 

Ads

Αρχικά υπήρξαν υποψίες ότι πρόκειται για fake news καθώς το μήνυμα ανάφερε ότι αναρτήθηκε ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:45, δηλαδή ελάχιστες στιγμές μετά την ώρα που η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο της επίθεσης. 

Αργότερα ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι το μήνυμα δεν είχε αναγραφεί στους πίνακες του μετρό του Λονδίνου.

«Για την αποφυγή κάθε αμφιβολίας αυτό το μήνυμα είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας, εντούτοις αποτυπώνει το αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων», έγραψε στο Twitter o παρουσιαστής του Sky News Κέι Μπάρλεϊ.