Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώσουν τα εβδομαδιαία γαλλικά περιοδικά Voici και VSD για τη δημοσίευση φωτογραφιών του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τη σύντροφό του Ζουλί Γκαγιέ. 

Ads

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διαμονή του ζεύγους – μαζί με την παρέα τους – σε μια από τις προεδρικές κατοικίες το Σαββατοκύριακο του περασμένου Πάσχα. 

Όλοι όσοι διακρίνονται στη φωτογραφία με εξαίρεση τον Ολάντ προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας προσβολή του ιδιωτικού βίου. 

Τα πρόσωπα που τράβηξαν τις φωτογραφίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Έτσι το δικαστήριο, συμφωνώντας με την εισήγηση του εισαγγελέα, καταδίκασε τους διευθυντές των περιοδικών «προσωπικά». 

Ads

«Πρόκειται για την αναγνώριση του δικαιώματος του σεβασμού της προσωπικής ζωής, κανείς δε μπορεί να τραβάει φωτογραφίες στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού χώρου, πρόκειται για μια σοβαρή εισβολή» σχολίασε ο Ζαν Ενοσί, δικηγόρος της Γκαγιέ σε επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι φωτογραφίες είχαν αρχικά δημοσιευτεί την 10η Απριλίου από το Voici. Λίγες ημέρες αργότερα δημοσιεύτηκαν από το περιοδικό VSD επιπλέον φωτογραφίες. Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο πρόεδρος Ολάντ είχε τονίσει ότι «για (εκείνον) είναι ανύπαρκτες». «Με αγγίζουν αλλά δεν πρέπει να με αφορούν» είχε προσθέσει ο Γάλλος πρόεδρος.