Περίπου 50 πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβαν φεριμπότ στο λιμάνι του Καλαί μετά τη λήξη μιας ειρηνικής διαδήλωσης 2.000 ανθρώπων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στους ανθρώπους που ζουν στον καταυλισμό της «Ζούγκλας», με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι στη Βρετανία.

Ads

Αργά το απόγευμα «μια ομάδα από 500 άτομα έσπασε τον αστυνομικό κλοιό στο λιμάνι και 150 άνθρωποι κατάφεραν να περάσουν μέσα. Από αυτούς, οι 50 μπόρεσαν να ανέβουν σε ένα φεριμπότ» ανέφεραν οι τοπικές αρχές, η αναχώρηση του οποίου καθυστέρησε περίπου για δύο ώρες. 

Για λόγους ασφαλείας, η λειτουργία του λιμανιού διακόπηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟι «Έλληνες» του Καλαί

Ads

Μέχρι και τις 18:30 (τοπική ώρα), αστυνομικοί επιχειρούσαν ακόμη να βγάλουν τους μετανάστες από το πλοίο ενώ οι υπόλοιποι είχαν φύγει από τον χώρο του λιμανιού.

Το πλοίο στο οποίο ανέβηκαν οι 50 μετανάστες είναι το Spirit of Britain της βρετανικής εταιρείας P&O. Όλοι οι επιβάτες του είχαν ήδη αποβιβαστεί και είχαν απομείνει μόνο μερικές νταλίκες στο γκαράζ.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, κυρίως από το Αφγανιστάν και από χώρες της Ανατολικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ζουν στη «Ζούγκλα», τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, σε συνθήκες που προσβάλλουν κάθε έννοια πολιτισμού…