Πληγές και νεκρούς μετρά η Ιταλία από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 ρίχτερ. Η τραγωδία όλο και μεγαλώνει. Οι νεκροί έχουν φτάσει 267 νεκρούς, οι τραυματίες πάνω από τους 400, εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν μέλη της οικογένειά τους κι έμειναν άστεγοι. 

Ads

Οι διασώστες συνεχίζουν να παλεύουν πάνω από τα ερείπια προσπαθώντας να ανασύρουν όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Εθελοντές συνεχίζουν να προσφέρουν γενναιόδωρα την βοήθειά τους σε όποιον τη χρειάζεται. Μοτοσικλετιστές γυρνούν τους δρόμους μεταφέροντας τρόφιμα και φάρμακα ενώ βοηθούν τους ηλικιωμένους. 

Και οι πρόσφυγες στηρίζουν τους σεισμοπαθείς

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι οι συνδρομή των προσφύγων που έσπευσαν να βοηθήσουν όπως μπορούσαν, συμμετέχοντας ακόμη και σε διασώσεις. 

Ads

Μια ομάδα προσφύγων από την Αφρική κατάφερε να απεγκλωβίσει ένα ζευγάρι από τα ερείπια και στη συνέχεια καθάρισαν χώρους για να απογειώνονται και να προσγειώνονται τα ελικόπτερα ή για να στηθούν σκηνές για τους σεισμοπαθείς. 

Επίσης 75 πρόσφυγες που ζουν σε καταυλισμό της Καλαβρίας με μόλις 2.50 ευρώ την ημέρα αποφάσισαν να προσφέρουν το πενιχρό τους εισόδημα για τους σεισμοπαθείς σε «μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης». 

Ο πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, ζήτησε από όλους τους φορείς και τους ειδικούς, να συμβάλουν σε σχέδιο με στόχο την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, ενώ η κυβέρνηση διέθεσε τα πρώτα πενήντα εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.