Νεκρός έπεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, Ντάλιαν Άτκινσον, μετά τη χρήση taser εναντίον του από την αστυνομία. Έπαθε καρδιακή προσβολή.

Ads

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Τέλφορντ, της Αγγλίας τα ξημερώματα, στο σπίτι του πατέρα του ποδοσφαιριστή.
 
Η αστυνομία αναφέρει ότι πήγε στο σπίτι μετά από ειδοποίηση και χρησιμοποίησε το taser μετά από ανησυχία για την ασφάλεια ενός άνδρα. Δεν ανέφεραν περισσότερες λεπτομέρειες. Την υπόθεση ερευνά ανεξάρτητη επιτροπή της αστυνομίας.
 
Ο ποδοσφαιριστής μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε. Είχε πάθει καρδιακή προσβολή καθ’ οδόν.
 
Ένας γείτονας αναφέρει ότι είδε την αστυνομία να χτυπά τον ποδοσφαιριστή με το taser όταν αυτός σκόνταψε προς το μέρος τους, σαν να ήταν υπό την επήρεια μέθης. Υποστήριξε ότι δεν ο ποδοσφαιριστής δεν κινήθηκε απειλητικά ενώ σημείωσε πώς όταν τον χτύπησε το taser έπεσε κάτω σαν μολύβι.   
 
Ένας ανιψιός του ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής έκανε αιμοκάθαρση καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στα νεφρά του και προφανώς αυτό κατέστησε την καρδιά του ασθενέστερη. “Όταν κάνουν χρήση taser πρέπει να έχουν εν αναμονή ασθενοφόρο. Πώς ξέρουν ότι θα αντέξει η καρδιά και δεν θα χρειαστεί ιατρική φροντίδα” ανέφερε.
 
Το taser είναι μια συσκευή που κατατάσσεται μεταξύ των λιγότερο θανατηφόρων αμυντικών όπλων και κάνει χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να παραλύσει τους μύες και κατ’ επέκταση τις κινήσεις του ατόμου.