O αυτοεξόριστος, αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν φαίνεται να παραδέχεται την ήττα στον αγώνα για ανεξαρτησία από τη Μαδρίτη, σύμφωνα τουλάχιστον με γραπτά μηνύματα του που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Telecinco.

Ads

Στα sms που απέστειλε στον πρώην υπουργό του, Τόνι Κομίν, ο Καταλανός ηγέτης σχολιάζει με απογοήτευση την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγορεύει τον διορισμό του.

«Το σχέδιο του Μαριάνο Ραχόι έχει θριαμβεύσει», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που ο Πουτζδεμόν φέρεται να έστειλε στον επίσης, αυτοεξόριστο Κομίν, σύμφωνα με το politico.eu

Κατά το ρεπορτάζ του Telecinco, ο Πουτζδεμόν, ο οποίος βρίσκεται στο Βέλγιο από τον περασμένο Οκτώβριο, λίγο πριν του απαγγελθούν κατηγορίες για εξέγερση και στάση, έστειλε τα μηνύματα την Τρίτη.

Ads

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως όλα τέλειωσαν» γράφει ο Πουτζδεμόν, προσθέτοντας ότι ελπίζει τουλάχιστον πως σε αυτή την περίπτωση «θα βγουν όλοι από τη φυλακή», αναφερόμενος σε μέλη της καταλανικής κυβέρνησης που βρίσκονται στη φυλακή, όπως ο καθαιρεθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες για τον ρόλο του στο κίνημα ανεξαρτησίας της ισπανικής επαρχίας.

Το κανάλι «έπιασε» τα μηνύματα του Πουτζδεμόν στο κινητό του Κομίν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Λουβέν.

Πουτζδεμόν και Κομίν ούτε επιβεβαίωσαν ούτε αρνήθηκαν το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αμφότεροι ωστόσο, καταδίκασαν την πρακτική του τηλεοπτικού δικτύου κάνοντας λόγο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. «Η αποκάλυψη μυστικών (η λαθραία λήψη συνομιλιών από τρίτους) συνιστά έγκλημα στην Ισπανία και το Βέλγιο» έγραψε στο twitter ο Κομίν.

Με tweet αντέδρασε και ο Πουτζδεμόν, παραδεχόμενος ότι συχνά έχει αμφιβολίες: «Είμαι δημοσιογράφος και ήξερα πάντα ότι υπάρχουν όρια, όπως η ιδιωτικότητα, τα οποία δεν πρέπει ποτέ να παραβιάζονται. Επίσης, είμαι άνθρωπος και υπάρχουν στιγμές που αμφιβάλλω».