Το όνομά του είναι Αντρέας Λούμπιτς. Ήταν 28 ετών, Γερμανός και ήταν ο συγκυβερνήτης του Airbus. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οδήγησε εσκεμμένα σε πτώση το αεροσκάφος παρασύροντας στο θάνατο 150 άτομα. 

Ads

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Lufthansa μητρικής εταιρείας της Germanwings ο Λούμπιτς ξεκίνησε να εργάζεται για την εταιρεία τον Σεπτέμβρη του 2013. Είχε μόλις 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Δεν είναι γνωστό τι επάγγελμα έκανε πριν προσληφθεί στην εταιρεία. Είχε εκπαιδευτεί στην σχολή της Lufthansa στη Βρέμη, όπως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Πάτρικ Σ., πατέρας δύο παιδιών.

Όπως γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ κατάγεται από το Μονταμπόρ της Ρηνανίας. Ζούσε εκεί μαζί με τους γονείς του αλλά είχε κι ένα σπίτι στο Ντίσελντορφ. Γείτονες του τον περιγράφουν ως φιλικό. 

Υπήρξε μέλος μίας ομάδας αεροπλοΐας από μικρή ηλικία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας μετά το δυστύχημα, το όνειρό του από μικρή ηλικία ήταν να γίνει πιλότος.

Μέχρι στιγμής οι αρχές λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις του με τρομοκρατικές ομάδες, ωστόσο, το περιβάλλον του διερευνάται επισταμένως. 

Ads

Διαβάστε επίσης:
Σοκάρει η αποκάλυψη για την εσκεμμένη συντριβή του Airbus