Αβγά πέταξαν διαδηλωτές στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Λιέγη για το μέλλον της Ευρώπης.

Ads

 
Τα αβγά πέταξαν, σύμφωνα με το Euractiv, μια κοπέλα και ένας νεαρός που βρίσκονταν εντός της αίθουσας. Ο νεαρός τόνισε πως το 95% των πολιτών της Ευρώπης απορρίπτουν τις πολιτικές λιτότητας ωστόσο κανείς δεν τους υπολογίζει, ενώ η κοπέλα κατηγόρησε τον Μπαρόζο για το «οχυρό Ευρώπη» που έχει δημιουργηθεί και τους θανάτους των μεταναστών στη Μεσόγειο.
 
Ένας από τους συντονιστές της συζήτησης τους είπε πως μπορούν να κάνουν μόνο ερωτήσεις. «Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αυγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», συνέχισε ο νεαρός και όταν τους πήραν τα μικρόφωνα εκτόξευσαν τα αβγά κατά του Μπαρόζο.  
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μπαρόζο είχε αποδοκιμαστεί έντονα κατά την επίσκεψή του στη Λαμπενούζα, όπου εκατοντάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια τις τελευταίες ημέρες. «Ντροπή», «αίσχος», «δολοφόνοι» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.