Μακελειό στην ομηρία στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι, ένα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, το οποιό τερματίστηκε με έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Τουλάχιστον 118 οι νεκροί στο συγκεκριμένο χτύπημα.

Ads

Νεκροί και οι τέσσερις δράστες, εκ των οποίων οι τρεις σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ανατινάχτηκαν πριν από την έφοδο της αστυνομίας. Σημειώνεται πως την ευθύνη για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν στο συναυλιακό χώρο, όπου βρίσκονταν πάνω από 1.000 θεατές, και άνοιξαν πυρ σκορπώντας τον θάνατο φωνάζοντας «ο Αλάχ είναι μεγάλος». 

Η αστυνομία μίλησε για «σφαγή» στο εσωτερικό του κτιρίου. Σημειώνεται πως στο Μπατακλάν διεξαγόταν συναυλία ροκ συγκροτήματος (Eagles of Death Metal) και τα περισσότερα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας. Στο σημείο μετέβη και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Ads

Η Γαλλία θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μπροστά από τον χώρο συναυλιών Μπατακλάν. «Θελήσαμε να έλθουμε εδώ, ανάμεσα σε όσους βίωσαν αυτή τη βαρβαρότητα, για να πούμε ότι θα δώσουμε μάχη, η οποία θα είναι αδυσώπητη» για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δήλωσε.

Όμηρος μέσα από το Bataclan έκανε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 1ος όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα».