Αναβρασμός επικρατεί και πάλι στο κόμμα της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, στους Εργατικούς, όπου ο Τζέρεμι Κόρμπιν είδε δύο βουλευτές του να παραιτούνται σήμερα, έπειτα από τη στήριξη που εξέφρασε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit.

Ads

Ο Κόρμπιν κάλεσε τους Εργατικούς βουλευτές να στηρίξουν το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η κυβέρνηση της Συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προκειμένου να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η Τζο Στίβενς και η Τούλιπ Σίντικ δήλωσαν την αντίθεση τους από τη σκιώδη κυβέρνηση και την ομάδα χάραξης πολιτικής του κόμματος, ενώ κι άλλοι Εργατικοί απείλησαν δημοσίως ότι δε θα στηρίξουν την απόφαση Κόρμπιν.

«Πιστεύω ότι η αποχώρηση (από την ΕΕ) είναι ένα φρικτό λάθος και δεν μπορώ να συμβιβάσω την άποψή μου ότι είναι λάθος να υποστηρίξω το βήμα που θα καταστήσει αναπόφευκτη την έξοδο», ανέφερε η Τζο Στίβενς, η εκπρόσωπος των Εργατικών για την Ουαλία, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον Κόρμπιν.

Ads

Είχε προηγηθεί, ήδη από χθες, η Τούλιπ Σίντικ, που εκπροσωπεί μια περιφέρεια του Λονδίνου και δήλωσε ότι δεν μπορεί να προδώσει τους ψηφοφόρους της.