Λίγο πριν την εκπνοή της προεκλογικής εκστρατείας την παράσταση κλέβουν στο Παρίσι, τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace οι οποίοι αιωρούνται από τον Πύργο του Άιφελ με φόντο ένα τεράστιο πανό όπου εκτός από το μήνυμα της γαλλικής Επανάστασης, «Ελευθερία, Αδερφοσύνη, Ισότητα», καλούν τους ψηφοφόρους «να αντισταθούν» και να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά και την υποψήφια της Μαρίν Λεπέν.

Ads

«Αυτή η ενέργεια έχει ως στόχο «να προειδοποιήσει για τα σχέδια της Μαρίν Λεπέν και τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για τις οργανώσεις, αλλά και πέραν αυτού», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζουλιάρ, γενικός διευθυντής της Greenpeace Γαλλία στους δημοσιογράφους.

«Liberte, Egalite, Fraternite: είναι περισσότερο επείγον να υπερασπισθούμε αυτές τις αξίες, που απειλούνται ιδιαίτερα από το Εθνικό Μέτωπο», πρόσθεσε ο Ζαν-Φρανσουά Ζουλιάρ.

«Η Greeenpeace ανησυχεί αυτούς τους καιρούς της αναζωπύρωσης των εθνικισμών στην Τουρκία, την Ουγγαρία… και των κινδύνων του περιορισμού του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι. Εντάσσεται στην αποστολή μας να αντιταχθούμε», επέμεινε.

Ads

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται ότι εξασφαλίζει ποσοστό 62% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, έναντι ποσοστού 38% της προεδρικής υποψηφίου της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Το ποσοστό αυτό, είναι αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το προηγούμενο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης ( Elabe poll) για την τηλεόραση BFM TV.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, δημοσιοποιήθηκε σήμερα και διενεργήθηκε μετά την τελευταία τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί με τη συνδρομή των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, θα αναπτυχθούν εκ νέου στη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών την προσεχή Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.