Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας κατηγόρησε σήμερα την ισπανική κυβέρνηση και την αστυνομία, για την άσκηση βίας κατά των πολιτών της Καταλονίας, τονίζοντας ότι ο ίδιος, αποκηρύσσει το σημερινό έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

Ads

Αναφερόμενος στην αστυνομική βία κατά των πολιτών εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα όσα γίνονται σε βάρος της δημοκρατίας. «Γριές γυναίκες σύρθηκαν. Διεφθαρμένο, υποκριτικό κι ανώφελο», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αργότερα, προχώρησε σε νέα ανάρτηση μαζί με φωτογραφίες από την άσκηση της αστυνομικής βίας, για ν’ αναρωτηθεί: «Αυτή είναι η νίκη σας;».

O πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Άρτουρ Μας δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση ότι ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι «πρέπει να παραιτηθεί άμεσα». Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ραχόι είναι υπεύθυνος για «τη δημιουργία ενός κράτους βίας», χαρακτηρίζοντας τον Ισπανό πρωθυπουργό ως «αυταρχικό» και «καταπιεστή». Την παραίτηση Ραχόι, ζήτησε και η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου. 

Ο ηγέτης των Εργατικών στην Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε με ανάρτησή του στο Twitter, την ισπανική κυβέρνηση να σταματήσει τη βία στην Καταλονία. «Η αστυνομική βία κατά πολιτών στην #Καταλονία είναι σοκαριστική. Η κυβέρνηση της Ισπανίας πρέπει να δράσει και να την σταματήσει τώρα» έγραψε ο Κόρμπιν. «Αφήστε τους Καταλανούς να ψηφίσουν», ήταν το μήνυμα της πρωθυπουργού της Σκωτίας, που πρόσφατα είχε διεξάγει επίσης δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.