Παγώνει η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ με τουλάχιστον 19 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες. 

Ads

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε το επεισόδιο «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση», σε δήλωσή της, και πρόσθεσε ότι «όλες μας οι σκέψεις βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων έχουν επηρεαστεί». Η πρωθυπουργός επίσης συγκαλεί το έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας «Κόμπρα» για τις 09:00 το πρωί. 

Τα πολιτικά κόμματα στην Βρετανία συμφώνησαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία μέχρι νεωτέρας. Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, ότι συνομίλησε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και συμφώνησαν για την αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων τους, αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Ιουνίου. «Είμαι σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Μάντσεστερ, χθες το βράδυ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών» δήλωσε ο Κόρμπιν.

Συγκλονισμένη από την φονική επίθεση στο Μάντσεστερ δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, η οποία σε δήλωσή της αναφέρει ότι ήταν μια βάρβαρη επίθεση η οποία στόχευε σε νέους ανθρώπους και παιδιά. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε η Άμπερ Ρουντ. 

Ads

Παράλληλα, το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας που επρόκειτο να ανακοινώσει το εκλογικό του μανιφέστο σήμερα, προχωρεί σε αναβολή της ανακοίνωσης. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης του κόμματος, Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι σκέψεις της, είναι με τις οικογένειες όσων έπεσαν θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης.