Προφυλακιστέα χωρίς δικαίωμα αναστολής και εγγύησης κρίθηκε από το δικαστήριο του Χάρκοβο στην Ουκρανία, η 20χρονη φοιτήτρια και κόρη ολιγάρχη, Αλιόνα Ζάιτσεβα, η οποία, στις 18 Οκτωβρίου, σκότωσε πέντε ανθρώπους με το θηριώδες, πολυτελές αυτοκίνητό της, όταν έχασε τον έλεγχό του λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Ads

Η Ζάιτσεβα έκλαιγε καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας, με την δικηγόρο της να προσπαθεί να εκμαιεύσει κατ’  οίκον περιορισμό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, πλην όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη θα μπορούσε να διαφύγει.

Σύμφωνα με τις αρχές, στο τιμόνι του Lexus RX 350 την μοιραία στιγμή, βρισκόταν η τριτοετής φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρκοβο, όταν συγκρούστηκε με ένας Volkswagen Touareg και στην συνέχεια έπεσε στον κόσμο που περίμενε στο φανάρι για να περάσει τον δρόμο.

Η ανάλυση του αίματος στους δύο οδηγούς δεν έδειξε αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Ads

Η Ζάιτσεβα είχε και στο παρελθόν ποινές για παραβιάσεις του ΚΟΚ. Τώρα, κινδυνεύει ακόμη και με 10 χρόνια φυλάκιση.

«Λυπάμαι για αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε και που υποφέρουν τόσοι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Ελπίζω οι οικογένειες των θυμάτων να επιτρέψουν στους γονείς μου να τους βοηθήσουν, γιατί πραγματικά τους συνέβη ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Η σκέψη μου είναι μαζί τους», είπε η ίδια.

Στο βίντεο, οι πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα.