Νέοι μπελάδες προστέθηκαν στο Βατικανό από μια έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα που ανήκει σε βοηθό ενός εκ των συμβούλων του Πάπα Φραγκίσκου.

Ads

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο που επικαλείται δημοσίευμα της ιταλικής Il Fatto Quotidiano, οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα πάρτι ομοφυλοφιλικών οργίων με ναρκωτικά, γεγονός που εξόργισε τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στο διαμέρισμα μένει ο γραμματέας του Francesco Cardinal Coccopalmerio που είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης στην καθολική εκκλησία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα τέλη Ιουνίου μετά από πληροφορίες γειτόνων που εξέφραζαν την ανησυχία τους για την ύπαρξη πολλών ανθρώπων που δρουν παράξενα.

Ads

Μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα βρήκαν πολλούς άντρες να επιδίδονται σε χρήση ναρκωτικών και ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις.

Συνέλαβαν τότε τον ιερέα, βοηθό ενός από τους βασικούς συμβούλους του Πάπα Φραγκίσκου, αφού πρώτα τον μετέφεραν σε κλινική για να αποτοξινωθεί από τις επιδράσεις των ουσιών που είχε πάρει. Ο άνθρωπος που δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά του βρίσκεται τώρα σε μοναστήρι στην Ιταλία.

Στο διαμέρισμά του είναι που ζούσε για περίπου 25 χρόνια ο Joseph Cardinal Ratzinger πριν γίνει Πάπας Βενέδικτος XVI. Το διαμέρισμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Fatto Quotidiano, βρισκόταν σε τέλεια τοποθεσία για να απολαμβάνει κανείς τα εξωεδαφικά δικαιώματα του Βατικανού, καθώς δεν χρειαζόταν να υποβληθεί σε έλεγχο ούτε από το ιταλικό κράτος ούτε από την πόλη του Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να επιταχύνει τη συνταξιοδότηση του Coccopalmerio που υπηρετεί ως πρόεδρος του Pontifical Council για τα νομοθετικά κείμενα του Βατικανού. Είχε μάλιστα προτείνει τον γραμματέα του για προαγωγή στην επισκοπή.

Το νέο αυτό πλήγμα για το Βατικανό έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την άσκηση δίωξης στον πιο υψηλόβαθμο καθολικό ιερέα της Αυστραλίας, του καρδινάλιου Τζορτζ Πελ, ο οποίος είναι από το 2014 ελεγκτής των οικονομικών του Βατικανού και πλέον, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Εκκλησίας που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο Πελ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη πριν λίγες μέρες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, καλείται να εμφανιστεί στις 18 Ιουλίου ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για τα κρούσματα παιδεραστίας στην εκκλησία της Αυστραλίας υπονοώντας ακόμη και ότι πρόκειται για συνωμοσία εις βάρος του.