Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία σε σπίτι στην πόλη Ρούμπε της Γαλλίας, στα σύνορα με το Βέλγιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ομηρία δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, αλλά πρόκειται για ανεξάρτητο περιστατικό και ειδικότερα για μια υπόθεση ληστείας. 

Ads

«Προφανώς δεν πρόκειται για τρομοκρατία, είναι προφανώς μία υπόθεση ληστείας», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters, ενώ γαλλικά μέσα επισημαίνουν πως το μόνο βέβαιο είναι πως το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, αλλά πρόκειται για μια εγκληματική υπόθεση. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε μια οικία όπου διαμένει ένα ζευγάρι, στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις αυτοί έφτασαν στο σημείο. Oι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκους του σπιτιού και η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί. 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Ads

Σημειώνεται πως οι γαλλικές αρχές, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έχουν διεξάγει συνολικά 1.233 έρευνες, έχουν προσαγάγει 165 άτομα και έχουν ήδη κατασχέσει 230 όπλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Σχεδόν τα μισά από τα όπλα που κατασχέθηκαν είναι μακρύκαννα όπλα και πυροβόλα, διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ επισήμανε πως οι επιχειρήσεις που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές είναι «αποτελεσματικές». Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι με 130 νεκρούς, έχει παραταθεί έως και τα τέλη Φεβρουαρίου του 2016.