Περίπου 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου για να διαδηλώσουν υπέρ μίας πιο γενναιόδωρης πολιτικής για την υποδοχή μεταναστών στη χώρα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ.

Ads

Με χαλαρούς ρυθμούς, εν χοροίς και οργάνοις, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την λεωφόρο Παρκ Λέιν κατά μήκος του Χάιντ Πάρκ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, υψώνοντας επιγραφές με συνθήματα «Ένας κόσμος, ένας λαός», «Οι φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», «Όλοι ίσοι, όλοι ευπρόσδεκτοι» και βάδισαν με κατεύθυνση το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Προσεγγίζοντας το Πικαντίλι Σίρκους, οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα «Πρόσφυγες αφήστε τους να μείνουν (stay), απελάστε την Τερέζα Μέι».

image

Ads

Την κινητοποίηση διοργάνωση η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη προς τους Πρόσφυγες» (swruk.uk) και τελούσε επίσης υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η διοργάνωσή της προηγήθηκε κατά δύο ημερών της συνόδου που θα έχουν στη Νέα Υόρκη οι αρχηγοί κρατών όλου του κόσμου, στο πλαίσιο της 71ης ΓΣ του ΟΗΕ, με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση κι η τύχη εκατομμυρίων προσφύγων και να τεθεί τέλος στην αιματοχυσία στη Συρία.

image

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σήμερα υπάρχουν 65 εκατ. εκτοπισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, τα 21 εκατ. είναι πρόσφυγες που πασχίζουν να αποφύγουν συρράξεις, τη φτώχεια, ή αιματοχυσίες όπως αυτή της Συρίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε άνω από 300.000 κατοίκους.