Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απήγαγαν έξι φερόμενα μέλη του δικτύου του Γκιουλέν από το Κόσοβο, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που η ΜΙΤ υποστηρίζει ότι διενεργεί σε όλα τα Βαλκάνια για την εξάρθρωση του «δικτύου» του κληρικού που διαφεύγει στις ΗΠΑ>

Ads

Το πρακτορείο Anadolu επικαλείται πηγές στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες η «επιχείρηση» έλαβε χώρα σε «συνεργασία» με τις ανάλογες κοσοβάρικες υπηρεσίες και ότι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η εκδοχή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών «θέλει» τους απαχθέντες να διαχειρίζονται και να συλλέγουν χρήματα από «τρομοκράτες» στις βαλκανικές χώρες, τα οποία στην συνέχεια μεταβιβάζουν στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ όπου διαμένει ο Γκιουλέν.

Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσεότι συνέλαβε έξι Τούρκους υπηκόους που συνδέονται με σχολεία χρηματοδοτούμενα από το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ads

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφερόταν πως επιδρομές που έχουν σχέσεις με τις συλλήψεις συνεχίζονται, όμως δεν διευκρινιζόταν γιατί τέθηκαν υπό κράτηση οι έξι Τούρκοι ούτε δόθηκαν άλλες πληροφορίες.

Ο Ναζί Ουλούς, διευθυντής ενός από τα σχολεία, είπε στο Ρόιτερ ότι ένας από τους συλληφθέντες Τούρκους, ο Μουσταφά Ερντέμ, είναι ο διευθυντής όλων των σχολείων του Γκιουλέν στο Κόσοβο.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι, κατήγγειλε μέσω Twitter πως δεν είχε ενημερωθεί για την όλη επιχείρηση και συνεπώς ότι θα δράσει «σύμφωνα με τις νομικές και συνταγματικές εξουσίες» που διαθέτει.