Στη σύλληψη δύο επιπλέον υπόπτων, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας, προχώρησε η μητροπολιτική αστυνομία του Μάντσεστερ. Συνολικά κρατούνται οκτώ ύποπτοι. 

Ads

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την εξάπλωση πιθανού δικτύου τρομοκρατών, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι αρχές της Βρετανίας εκτιμούν ότι ο Σαλμάν Αμπεντί ήταν μέλος ευρύτερου δικτύου. Ερευνούν ακόμη για πιο λόγο είχε επισκεφτεί πρόσφατα τη Λιβύη. 

Οι αρχές της Βρετανίας πιστεύουν ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πρέπει να είχε υποστήριξη, εξαιτίας της οργανωμένης επίθεσης που πραγματοποίησε. Οι εικόνες από τον μηχανισμό της βόμβας που δημοσιοποιήθηκαν χθες, ενισχύουν την άποψη ότι θα πρέπει να κατασκευάστηκε από κάποιον που είχε γνώσεις.

Στο μεταξύ, ο πατέρας και ο νεότερος αδελφός του φέρεται να έχουν συλληφθεί στη Λιβύη με τον τελευταίο να παραδέχεται πως και ο ίδιος και ο Σαλμάν ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους. 

Ads

Οι τελευταίες κινήσεις του Αμπεντί

Οι αρχές ερευνούν τις τελευταίες του Αμπεντί. Κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν στο εμπορικό κέντρο Αρντάλε της πόλης την Παρασκευή το απόγευμα να κρατά ένα σακίδιο που φαινόταν ότι μόλις είχε αγοράσει.  

Τρεις ημέρες πριν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, ο Αμπέντι απέσυρε 250 λίρες (289 ευρώ) από ένα μηχάνημα ATM προτού πάει για ψώνια στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Sky News.

Οι δύο χαμηλής ευκρίνειας εικόνες από την τηλεόραση κλειστού κυκλώματος δείχνουν έναν νέο άνδρα, ο οποίος φαίνεται να είναι ο Αμπέντι, όπως μετέδωσε το Sky News, ντυμένος στα μαύρα με ένα μαύρο σακίδιο που έχει φόδρα σε έντονο μπλε χρώμα.

Οι καρτέλες με την τιμή πάνω στο σακίδιο δείχνουν ότι έχει μόλις αγοραστεί, υποστηρίζει η τοπική αστυνομία. Επιπλέον φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times δείχνουν υπολείμματα μπλε υλικού που εκτιμάται ότι προέρχονται από το σακίδιο.