Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Ευρωομάδα της Αριστεράς, καταψήφισαν το Ψήφισμα σχετικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, όπως προβλέπεται, κατέθεσαν σχετική δήλωση αιτιολόγησης ψήφου στο Ευρωκοινοβούλιο:

Αιτιολόγηση Ψήφου

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η Ευρωομάδα της Αριστεράς, ψήφισε “κατά” στην τελική ψηφοφορία για το ψήφισμα σχετικά με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Αυτή μας η επιλογή, οφείλεται στο γεγονός ότι το ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, δεν καταγράφει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις πραγματικές αιτίες κρίσης της ΕΕ καθώς και τις αλλαγές που απαιτούνται στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ανακτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Το Ψήφισμα αποφεύγει οποιαδήποτε σαφή αναφορά στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, τη στρεβλή και μονομερή αρχιτεκτονική της ΕΕ και της Ευρωζώνης, τις εντεινόμενες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και την έλλειψη συνολικής και αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό, όπως προτείναμε με το σχετικό ψήφισμα και τις τροπολογίες της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: Γρήγορο Brexit, όχι βρετανική προεδρία το 2017