Μπορεί στο ελληνικό ζήτημα να ήταν από αυτούς που ζητούσε ακόμη πιο σκληρή λιτότητα, αλλά τώρα, 10 μέρες πριν τις ισπανικές εκλογές ο συντηρητικός Μαριάνο Ραχόι υπόσχεται φοροελαφρύνσεις προσδοκώντας ψήφους. Ο Ισπανός πρωθυπουργός προανήγγειλε σήμερα μείωση του φόρου εισοδήματος για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται.

Ads

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Ραχόι είπε επίσης ότι το Λαϊκό Κόμμα θα μειώσει τον φόρο εισοδήματος για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για ένα χρόνο από τη στιγμή που θα βρουν για πρώτη φορά δουλειά – μια δέσμευση που στοχεύει στα εκατομμύρια άνεργων νέων Ισπανών που προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ο Ραχόι ποντάρει στις ηλικίες άνω των 55 χρόνων, με την τελευταία δημοσκόπηση να δείχνει ότι οι μέση ηλικία είναι δύο φορές πιο πιθανό να στηρίξουν το κυβερνών, κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι απ’ ό,τι οι νεότεροι ψηφοφόροι. Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι αναμένεται να είναι ο νικητής των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.