Από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από τη Λυόν είχε περάσει ο Ανίς Αμρί, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, ο οποίος έπεσε νεκρός την Παρασκευή από αστυνομικά πυρά στο Μιλάνο.

Ads

Πηγή που πρόσκειται στις έρευνες για το πρόσωπο του δήλωσε ότι:«Ένας άνδρας, τα χαρακτηριστικά του οποίου αντιστοιχούν στον δράστη, εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, φορούσε σκούφο και κρατούσε ένα σακίδιο». «Μοιάζει να είναι μόνος του στις εικόνες» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να καθοριστεί πώς ο Άνις Άμρι, που φέρεται να σκότωσε 12 ανθρώπους με το φορτηγό που οδηγούσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, κατάφερε να φύγει από τη γερμανική πρωτεύουσα και να μεταβεί στη Γαλλία και κατόπιν στην Ιταλία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες [που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δύο ημέρες αφότου σκόρπισε το θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί καταδίωξε μια 50χρονη γυναίκα στη Γαλλία. Όπως είπε η 50χρονη την ακολουθούσε ύποπτα επί μισή ώρα κι όταν τελικά εκείνη σταμάτησε προχώρησε μπροστά αποφεύγοντας όμως κάθε οπτική επαφή.

Όπως ισχυρίζεται, όταν τον είδε στην τηλεόραση κατάλαβε ότι επρόκειτο για τον μακελάρη του Βερολίνου.

Ads