Διορία έως τις 30 Ιουνίου για συμφωνία με τους πιστωτές «δίνει» ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ads

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg , o κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι η Αθήνα έχει περιθώριο για συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου και επιμένει πως η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό δρόμο για την ανάκαμψη έως τις εκλογές του Ιανουαρίου.

«Ο ΟΟΣΑ», είπε, «δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση για το ποιες χώρες εφάρμοσαν με τον καλύτερο τρόπο τις μεταρρυθμίσεις. Αυτές ήταν οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιραλνδία, ακόμα και η Κύπρος και η Ελλάδα. Όλες πέτυχαν μια πολύ καλή ανάκαμψη. Αυτό πολλές φορές δεν γίνεται τόσο γρήγορα όσο θέλουν οι πολίτες, αλλά και πάλι υπάρχει πρόοδος. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε σταθερή εξέλιξη στην Ελλάδα. Μέχρι τις η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό δρόμο για την ανάκαμψη, κάτι που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του με τους πιστωτές ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε: «Το πρόγραμμα παρατάθηκε δύο φορές. Η τρέχουσα παράταση είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου και έχουν χρόνο μέχρι τότε. Πρέπει να ληφθεί απόφαση μέχρι τις 30 Ιουνίου εάν η Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση των πόρων που είναι ακόμα διαθέσιμοι από το πρόγραμμα», επιμένοντας ουσιαστικά και πάλι στην ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης.

Ads