Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βικτόρ Όρμπαν, σε ένα νέο του αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να συλλάβει και να απελάσει όλους τους μετανάστες που δεν έχουν επίσημα έγγραφα και να τους συγκεντρώσει σε επιτηρούμενους από την ΕΕ προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από τα σύνορα της Ένωσης, απ’ όπου θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο.

Ads

«Αυτοί που ήρθαν παράνομα πρέπει να συλληφθούν και να απελαθούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, που έχει αναδειχτεί ως ο πλέον σκληρός της Ευρώπης απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί, θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική, αλλά την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής πρέπει να τις εγγυάται η ΕΕ για το δικό της συμφέρον», είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον ιστότοπο Origo.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία πέραν από το αγκαθωτό συρματόπλεγμα που έχει υψώσει κατά μήκος των νότιων συνόρων της, έχει προκηρύξει δημοψήφισμα για τις 2 Οκτωβρίου εναντίον των υποχρεωτικών ποσοστώσεων της ΕΕ για την επανεγκατάσταση των προσφύγων.

Ads