Στο θέατρο Μπατακλάν, βρέθηκε για να αφήσει λουλούδια ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο για το Κλίμα.

Ads

Μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό, απέθεσε λουλούδια στο χώρο όπου σκοτώθηκαν 90 άτομα από τους τζιχαντιστές κατά την 13η Νοέμβρη. 

Η ατμόσφαιρα στη γαλλική πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα τεταμένη, λόγω των μέτρων ασφαλείας. Στη Σύνοδο για το κλίμα θα παραστούν 150 ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο. Χθες το βράδυ έγιναν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην Place de la République, ενώ έγιναν και πάνω από 200 προσαγωγές. 

Σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στον κοινωνικό ιστότοπο Facebook, ο Ομπάμα είπε, «Είμαι αισιόδοξος για το τι μπορούμε να καταφέρουμε, γιατί έχω ήδη δει την Αμερική να κάνει μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία εφτά χρόνια». 

Ads

«Αυτό που καθιστά τη συγκέντρωση αυτή διαφορετική, είναι ότι πάνω από 180 χώρες έχουν ήδη υποβάλλει σχέδια να μειώσουν τις βλαβερές εκλύσεις που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή» σημείωσε ο Ομπάμα.