Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ, τη Δευτέρα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Θα είμαι ήδη από το πρωί της Δευτέρας στο Βερολίνο για να συνομιλήσω με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το μέλλον της αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Λε Μερ κατά την τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Θα αναχωρήσουμε μαζί για τις Βρυξέλλες για την πρώτο μας συμβούλιο» των υπουργών Οικονομικών με τον Σόιμπλε, συνέχισε ο Λεμέρ, διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε λίγο νωρίτερα σήμερα με τον ομόλογό του.

Ads

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα εξεταστεί «το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τα μέσα για να δοθεί μια αληθινή, ισχυρή ώθηση στην ολοκλήρωση της ευρωζώνης», ανέφερε ο Λεμέρ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μπερσί με τον προκάτοχό του Μισέλ Σαπέν.

Όσον αφορά τον προκάτοχο του; Ο νέος υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας εξήρε τις προσπάθειες του Μισέλ Σαπέν «για τη σωτηρία της Ελλάδας».