Δύο επιφανή στελέχη του κινήματος των Πέντε Αστέρων, οι ευρωβουλευτές Μάρκο Αφρόντε και Μάρκο Τζάνι, ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από το κόμμα, με τον επικεφαλής του Μπεμπέ Γκρίλο να ζητάει από τον καθένα ως πρόστιμο 250.000 ευρώ, επικαλούμενος  τον εσωτερικό «κώδικα συμπεριφοράς».

Ads

Μάλιστα προειδοποίησε όλα τα στελέχη του κόμματος που κερδίζει κεφάλι στην Ιταλία, ότι αν εγκαταλείψουν τα Πέντε Αστέρια, χωρίς να παραιτηθούν από το αξίωμα και την έδρα τους, θα πρέπει να καταβάλουν ποσό 250.000 ευρώ.

Όπως είπε, μέσω διαδικτυακής του ανάρτησης, «με τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουμε τους σεισμοπαθείς των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας».

Πάντως, οι πιθανότητες να εισπράξει ο Γκρίλο τα χρήματα φαντάζουν μικρές.

Ads

Οι ευρωβουλευτής Μάρκο Αφρόντε προσχώρησε στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ ο Μάρκο Τζάνι έγινε μέλος της ομάδας που συμπεριλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Λέγκας του Βορρά και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Αιτίας της αποδυνάμωσης αυτής των «πεντάστερων», όπως αναφέρει ο Τύπος, οι τελευταίες εξελίξεις, με την αποτυχημένη προσπάθεια του Γκρίλο να «μετακομίσει», με το κίνημά του, από την ομάδα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, σε εκείνη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.