Την επιστροφή του στη γερμανική κεντρική πολιτική σκηνή σχεδιάζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Ads

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο Σουλτς θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία στις εθνικές εκλογές του 2017.
 
Ωστόσο, η ίδια πηγή αναφέρει ότι παραμένει ανοικτό ποιον ρόλο θα αναλάβει ο Σούλτς, εάν δηλαδή θα είναι ο διάδοχος του Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη εκλογή του τελευταίου ως νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, ή εάν θα είναι υποψήφιος καγκελάριος στις εθνικές εκλογές του 2017 αντί του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και επόμενος αντίπαλος της Άνγκελας Μέρκελ. 

Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το «χρίσμα» του SPD, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι τον πρώτο λόγο θα έχει ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο άλλωστε ο Μάρτιν Σουλτς διατηρεί, εδώ και πολλά χρόνια, δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.