Αποδείξεις ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς που φέρεται να έριξε εσκεμένα το Airbus στις γαλλικές Άλπεις, έπασχε από κάποια ασθένεια, έχουν στα χέρια τους Γερμανοί εισαγγελείς. Επιπλέον, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας επιβεβαίωσε το επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του Λούμπιτς το οποίο όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία είχε κρατήσει κρυφό από τους εργοδότες και τους συναδέλφους του. Μάλιστα ο Λούμπιτς είχε λάβει αναρρωτική άδεια αρκετών ημερών, ανάμεσά τους και για την ημέρα της συντριβής, την οποία δεν χρησιμοποίησε, καθώς το έγγραφο βρέθηκε σκισμένο στο σπίτι του.

Ads

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ντίσελντορφ Ραλφ Χέρενμπρικ, έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Λούμπιτς δείχνουν ότι ο 28χρονος έπασχε από κάποια ασθένεια και ότι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ο εισαγγελέας δεν αναφέρθηκε πάντως στο είδος της ασθένειας. Όπως ανακοινώθηκε στο σπίτι του Λούμπτις βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα αλλά και σημείωμα ασθενείας που κάλυπτε την ημέρα του δυστυχήματος. Αυτά τα ευρήματα «στηρίζουν την τρέχουσα προκαταρκτική αξιολόγηση ότι ο νεκρός έκρυψε την ασθένειά του από τους εργοδότες και τους συναδέλφους του» σημείωσε ο εισαγγελέας. Δεν βρέθηκε πάντως σημείωμα αυτοκτονίας ή αποδείξεις ότι η πράξη του Λούμπιτς είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ο εισαγγελέας ξεκαθάρισε πάντως ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να αναλυθούν τα ευρήματα. 

Διαβάστε επίσης:

Το επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό του Λούμπιτς επιβεβαίωσε με δηλώσεις του εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας. Ο εκπρόσωπος σημείωσε, ότι δεν μπορεί να πει αν η «ειδική τακτική ιατρική εξέταση» που αναγράφεται στο ιατρικό πιστοποιητικό του συγκυβερνήτη αφορά την ψυχική ή σωματική του υγεία καθώς οι πληροφορίες αυτές είναι εμπιστευτικές.  «Έχουμε το δίπλωμα του πιλότου κι ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό» σημείωσε ο Χόλγκερ Κασπέρσκι μιλώντας στη Wall Street Journal. «Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να υποβάλλεται σε ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε ποια ασθένεια αναφέρεται το πιστοποιητικό». Το ιατρικό πιστοποιητικό του Λούμπτις ανανεώθηκε για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2014. Σύμφωνα με τον Κασπέρσκι αυτό γίνεται μια φορά το χρόνο. 

Ads