Tελευταία επιθυμία του ιδρυτή της μπύρας Corona Antonino Fernández ήταν να αφήσει 169 εκατομμύρια λίρες, περίπου 2 εκατ. ευρώ, στον κάθε έναν από τους 80 κατοίκους του χωριού του.

Ads

Ο Fernández πέθανε τον περασμένο Αύγουστο, πλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών και όπως αποδείχθηκε, δεν λησμόνησε την καταγωγή του.

Εκτός των άλλων, πρόσφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το μικρό ισπανικό χωριό, Cerezales del Condado, ένα μουσείο το οποίο θα αναλάβει μία ΜΚΟ. 

Ο Antonino Fernández ήταν το 11ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας με 13 παιδιά και ήταν 32 χρονών όταν το 1949 μετακόμισε στο Μεξικό.

Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1917. Σε ηλικία 14 ετών άφησε το σχολείο επειδή οι γονείς του αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και έπρεπε να τους βοηθήσει στα χωράφια.

Ads

image

Μετά τον Ισπανικό Εμφύλιο μετακόμισε στην πόλη Leon στην βόρεια Ισπανία όπου και παντρεύτηκε με τη σύζυγό του Cinia González Díez.

Το 1949 ο θείος της συζύγου του, που ήταν ιδιοκτήτης της Grupo Modelo, προσκάλεσε το ζευγάρι να μείνει μόνιμα στο Μεξικό

Ο Fernández άρχισε να δουλεύει ως υπάλληλος στην αποθήκη του εργοστασίου της εταιρείας ζυθοποιίας και το 1971 έγινε διευθύνων σύμβουλος της Corona.

Το όραμα του κατάκτησε όλο τον κόσμο, καθώς η Corona Extra είναι στη δεύτερη θέση με τις μπύρες που εισάγονται στις ΗΠΑ και ετήσιες πωλήσεις 693 εκατ. δολαρίων.