Την πεποίθηση ότι το Eurogroup της 15ης Ιουνίου αποτελεί σημείο σταθμό που θα οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, μιλώντας νωρίτερα σήμερα ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Ads

Ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έστειλε παράλληλα και μήνυμα στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις ότι στο εξής θα πρέπει να κινηθούν με πνεύμα συνεννόησης, επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις είναι θετικές και πρέπει να ληφθούν υπόψη από τις αγορές και τους επενδυτές. Αναφορά έκανε ο κ. Γκουαλτιέρι και στη γ΄ αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι πρέπει γρήγορα να κλείσει, και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση κεφαλαίων.

Η ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσήλθε στην κοινή συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τσίπρας προς Γκουαλτιέρι: Είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο προς τις αγορές

Ads

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι σταθμός. Ανακοινώθηκαν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο Eurogoup και αυτό αποτελεί σημείο καμπής και θα γίνει αντιληπτό ότι είναι έτσι για την οικονομία, την κοινωνία, για τον κάθε πολίτη» δήλωσε ο κ. Γκουαλτιέρι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει και το έναυσμα για επενδύσεις.