Ως σύμβουλος των Εργατικών της Βρετανίας και του αρχηγού τους Τζέρεμι Κόρμπιν θα λειτουργεί «σε κάποιο βαθμό» ο πρώην υπ. Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επιβεβαίωσε ο ίδιος την πληροφορία μιλώντας στην εφημερίδα Islington Tribune. Εξήγησε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συμβουλεύει «σε κάποιο βαθμό» τους Εργατικούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχει προφανώς περάσει από όλες τις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» πρόσθεσε ο Κόρμπιν και σημείωσε ότι η Βρετανία δεν είναι μεν στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει και να αμφισβητήσει το δόγμα ότι η ευημερία και η ανάπτυξη έρχονται μέσα από τη λιτότητα.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα έτυχε φριχτής αντιμετώπισης και πρέπει να τους τείνουμε τη χείρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ads

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, ο Κόρμπιν είπε ότι ο Βαρουφάκης έχει ήδη συναντηθεί με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι η είδηση έρχεται την ώρα που ο πρώην δημοσιογράφος του Channel 4 και υπέρμαχος της εναντίον της λιτότητας πολιτικής, Πολ Μέισον ανακοίνωσε την ένταξή του στο Εργατικό κόμμα και στο τμήμα των οικονομικών διαλέξεων του κόμματος.