Σε μια προσωπική συνέντευξη προσκεκλημένη του γυναικείου περιοδικού Brigitte, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για το χιούμορ, την εμφάνιση της, τις ΗΠΑ, τις εκλογές. Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Ads

Όσον αφορά τον μεγαλύτερο αντίπαλό της στις επερχόμενες εκλογές, τον Σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως αγνοεί τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της σχετικά με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Ένας θεατής από το κοινό την ρώτησε ευθέως πότε επιτέλους θα μπορέσει να αποκαλέσει το σύντροφό του «σύζυγό μου».

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η ίδια τάσσονται κατηγορηματικά κατά του γάμου από όπου απορρέουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις ανάμεσα σε δυο ομοφυλόφιλους συντρόφους.

Ads

Η Άγκελα Μέρκελ δεν δίστασε πάντως να απαντήσει πως τα άλλα κόμματα στη βουλή τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και η ιδέα τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους Γερμανούς ψηφοφόρους, για να συμπλήρωσει πως στο θέμα δεν υπάρχει κομματική γραμμή και ότι «ελπίζει η συζήτηση να κατευθυνθεί προς μια απόφαση κατά συνείδηση».

Το θέμα ήταν πρωτοσέλιδο σήμερα σε όλα τα γερμανικά μίντια, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Χριστιανική Ένωση να ψηφίσει πριν από τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, το άνοιγμα του γάμου σε ομοφυλόφιλους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν ανακοίνωσε ότι θα θέσει το θέμα στην ατζέντα προς ψήφιση κιόλας αυτήν την εβδομάδα.