Ο πνευματικός ηγέτης της Εκκλησίας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην EE, την οποία χαιρέτισε ως «δύναμη ειρήνης και συμφιλίωσης».

Ads

Αναφερόμενος στο όραμα των ιδρυτών της ΕΕ να κλείσουν τις πληγές της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι σημείωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να κάνουν την επιλογή τους στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου με την ίδια φιλοδοξία και τον ίδιο ιδεαλισμό.

«Θα κάνουμε μία επιλογή που θα αλλάξει τη ζωή όλων μας καθώς και των επόμενων γενεών, τόσο σε αυτή τη χώρα και, εμμέσως, σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης» γράφει ο Ουέλμπι σε άρθρο του στην εφημερίδα Mail on Sunday.
Τονίζει ότι δεν θέλει να υπαγορεύσει σε κανέναν πώς θα ψηφίσει και σημειώνει ότι «δεν έχει καμία θεϊκή οδηγία για το ποια είναι η σωστή απάντηση. 

«Όμως σε ό,τι με αφορά, βασισμένος σε αυτά που είπα και την εμπειρία που απέκτησα, θα ψηφίσω υπέρ της παραμονής» καταλήγει, σημειώνοντας ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι Βρετανοί θα πρέπει να το αποδεχτούν και να παραμείνουν ενωμένοι. 

Ads