Ενώπιον ανώτατου δικαστή του κακουργιοδικείου του Λονδίνου εμφανίστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Τόμας Μερ, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ τη βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ.

Ads

Ο 52χρονος Μερ δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά επιβεβαίωσε τα στοιχεία του από την φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπου κρατείται. Ερωτηθείς από τον δικαστή εάν είναι ο Τόμας Μερ, απάντησε ψύχραιμα: «Ναι, είμαι».

Σύμφωνα με τον Independent, ο Μερ καθόταν με τα χέρια σταυρωμένα δίπλα σε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο συνήγορος του Μερ δεν κατέθεσε αίτημα για απελευθέρωση του πελάτη του με εγγύηση, οπότε ο 52χρονος θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Ads

Στην πρώτη εμφάνισή του το Σάββατο σε κατώτερο δικαστήριο, ο Μέιρ είπε ότι το όνομά του είναι «θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία».

Ο φόνος της Κοξ έχει συγκλονίσει τη Βρετανία. Ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους ενώ έχουν τεθεί ερωτήματα για τον τόνο της εκστρατείας πριν από το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη με ερώτημα την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κοξ, ένθερμη υποστηρίκτρια του Bremain, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στον δρόμο την περασμένη Πέμπτη στην εκλογική της περιφέρειας στη βόρεια Αγγλία.