Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά, στη Νότια Γερμανία όταν ένας ένοπλος νεοναζί άνοιξε πυρ κατά εναντίον τους.

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Γκεόργκενσμιντ, κωμόπολη της Βαυαρίας. Ο δράστης, ένας 49χρονος μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», επιτέθηκε στους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να του κατάσχουν τα όπλα που είχε στην κατοχή του, στο σπίτι του.

Η νεοναζιστική οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» δεν αναγνωρίζει την εξουσία των κυβερνήσεων της μεταπολεμικής Γερμανίας, ζητά την επιστροφή στα σύνορα του 1937, αρνείται να πληρώσει φόρους και να ακολουθήσει τους νόμους της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει τον Ιούλιο για τον κίνδυνο να υπάρξουν προκλήσεις από τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης.

Μεταξύ των αδικημάτων που συνδέονται πιο συχνά με αυτό το κίνημα περιλαμβάνονται εξυβρίσεις, εκβιασμοί, παρενοχλήσεις, σωματικές επιθέσεις, υποκίνηση σε μίσος και ρατσιστικό μίσος και παραχαράξεις, καθώς αρνούνται κάθε επίσημο έγγραφο και πλαστογραφούν δικές τους ταυτότητες.

Ads