Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τρία μικρά παιδιά που βρέθηκαν την Παρασκευή από αστυνομικούς στην Αυστρία μέσα σε ένα φορτηγό στο οποίο επέβαιναν 26 πρόσφυγες. 

Ads

Το φορτηγό, το πίσω μέρος του οποίου ήταν γεμάτο με πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές, εντοπίστηκε στην κωμόπολη Ζανκτ Πέτερ αμ Χαρτ, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA.

Ο αστυνομικός Νταβίντ Φούρτνερ φέρεται να δήλωσε ότι τα παιδιά ήταν σε κακή κατάσταση αφού λόγω της ζέστης και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας μέσα στην καρότσα του φορτηγού είχαν αφυδατωθεί. «Το ιατρικό προσωπικό μας είπε ότι δεν θα άντεχαν για πολύ ακόμη» πρόσθεσε.

Τα δύο κοριτσάκια και ένα αγοράκι ηλικίας 5 – 6 ετών βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση όταν αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το φορτηγάκι, έπειτα από καταδίωξη, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυστριακής Αστυνομίας. 

Ads

Η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρονο οδηγό του φορτηγού ενώ τα παιδιά και οι γονείς τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Μπραουνάου.

Διαβάστε επίσης: