Μία νέα φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται ευκρινώς το πρόσωπο του Καλίντ Μασούντ, του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου με τους τέσσερις νεκρούς, έδωσαν στη δημοσιότητα οι βρετανικές αρχές, καλώντας παράλληλα όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Ads

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Μασούντ χρησιμοποιούσε κατά το παρελθόν άλλα ονόματα, όπως Άντριαν Ελμς και Άντριαν Ράσελ Αχάο.

Ήταν παντρεμένος, είχε τρία παιδιά και διέμενε με την οικογένειά του σε προάστιο του Μπέρμιγχαμ.

Οι αστυνομικοί συνεχίσουν τις έρευνες σε δύο κατοικίες στο Μπέρμιγχαμ  και στο ανατολικό Λονδίνο, που σχετίζονται με την υπόθεση, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις ανθρώπων που εκτιμάται πως εμπλέκονται με την τρομοκρατική επίθεση.

Ads

Σε ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας αναφέρεται ότι οι έρευνες εστιάζουν στην κατανόηση των κινήτρων του δράστη, στην προετοιμασία που ακολούθησε και σε τυχόν συνεργούς του.

Ο Μασούντ ζούσε στο Κεντ και είχε σχέσεις με το Ισλάμ, ενώ στο παρελθόν είχε ερευνηθεί για εξτρεμισμό, αλλά εκτιμήθηκε ότι δεν αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο.

Η πρώτη του καταδίκη ήταν το 1983 και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

Όπως ο ίδιος έγραφε στο βιογραφικό του, δίδασκε Αγγλικά στη Σαουδική Αραβία το 2005.  Επέστρεψε στη Βρετανία το 2009 όπου εργάστηκε ως καθηγητής σε κολέγιο. Το 2012 έκανε ένα δικό του φροντιστήριο αγγλικών στο Μπέρμιγχαμ.