Ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον δύο αστυνομικών με μαχαίρι σε πάρκο των Βρυξελλών σήμερα. Οι δυο αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν καθώς φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης είχε πολιτικά κίνητρα. 

Ads

Εκπρόσωπος τύπου του γραφείου της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε ότι ο δράστης δεν είπε τίποτα στα θύματά του και ότι η υπόθεση δεν έχει μεταβιβαστεί στους ειδικούς της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας. 

«Γύρω στις 14.45 μια περιπολία (από δύο αστυνομικούς) δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ενώ βρισκόταν στο πάρκο Μπονβί στο Μολενμπέκ» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας, Ζιλί Μαμπουΐ. 

«Δέχθηκαν πολλά χτυπήματα όμως τους προστάτευαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν» πρόσθεση η ίδια. 

Ads

«Ο δράστης συνελήφθη λίγο μακρύτερα από μια άλλη περίπολο και έχει οδηγηθεί στην φυλακή» διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου, που δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά του υπόπτου ή τα κίνητρά του. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στη συνοικία Μολενμπέκ, στο δυτικό τμήμα των Βρυξελλών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.