Ένα ολόκληρο ναζιστικό μουσείο βρέθηκε στο σπίτι του Τόμας Μειρ του δολοφόνου της Βρετανίδας βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ. 

Ads

Αμέσως μετά της δολοφονία της Τζο Κοξ, λίγο πριν το δημοψήφισμα της Βρετανίας για την έξοδο από την ΕΕ, ο Μέιρ είχε συνδεθεί με νεοναζιστικές οργανώσεις. 

Σήμερα ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Ουίταμ παρουσίασε στο κακουργιοδικείο κατά τη διάρκεια της δίκη του Μέιρ, φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστυνομικοί από το σπίτι του δράστη. 

Ο ναζιστικός αετός βρισκόταν πάνω σε μια βιβλιοθήκη σε ένα από τα υπνοδωμάτια. Στα ράφια της βρίσκονταν βιβλία για τη γερμανική στρατιωτική ιστορία, τη ναζιστική φυλετική θεωρία και τη θεωρία περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής.

Ads

image

Ανάμεσα στα βιβλία που είχε στο σπίτι του ο Μέιρ υπήρχαν αντίτυπα έργων όπως «Ο δήμιος του Χίτλερ», «Ο Φασισμός στη Βρετανία», αλλά και το διαδεδομένο αντισημιτικό κείμενο «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ένα εγχειρίδιο των Βάφεν Ες-Ες για τη φυλετική θεωρία τους αλλά κι ένα εγχειρίδιο των Ες – Ες για τα κριτήρια επιλογής συζύγου.

image
Ο Τόμας Μέιρ πυροβόλησε και μαχαίρωσε τη βουλευτή

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της αστυνομίας, βρέθηκαν ακόμη ένα απόκομμα εφημερίδας για τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, τον Νορβηγό ακροδεξιό ο οποίος δολοφόνησε 77 ανθρώπους το 2011, καθώς και πολλά άρθρα για την Τζο Κοξ. 

Ανάμεσά τους ήταν ένα άρθρο που είχε συνυπογράψει με έναν βουλευτή των Τόρις και είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα Guardian, υπό τον τίτλο «Οι βρετανικές δυνάμεις μπορούν να συμβάλουν να επιτευχθεί μια ηθική λύση στη Συρία».

Ο Μέιρ διάβαζε επίσης άρθρα σχετικά με το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP), την αμερικανική ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν (KKK) και τον Ντίλαν Ρουφ, τον νεαρό που κατηγορείται για τη δολοφονία εννιά μαύρων μέσα σε μια εκκλησία στο Τσάρλστον.