Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα αποφασισμένος να διαλύσει οριστικά τον καταυλισμό προσ΄φυγων και μεταναστών του Καλαί, που φιλοξενεί 7.000 έως 10.000 ανθρώπους που ψάχνουν ένα πέρασμα προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Ads

Ο πρόεδρος τςη Γαλλάις βρέθηκε σήμερα στην περιοχή, χωρίς όμως να επισκεφθεί τον καταυλισμό που πολλοί ονομάζουν και «ζούγκλα».

«Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους», προανήγγειλε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, ζητώντας επίσης από τους Βρετανούς «να αναλάβουν το μέρος που τους αναλογεί» για την επίλυση του προβλήματος.

«Θέλω να εκφράσω την αποφασιστικότητά μου ότι θέλω να δω τις βρετανικές αρχές να αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική προσπάθεια που η Γαλλία επιτελεί εδώ και θα συνεχίσει να επιτελεί αύριο», δήλωσε επίσης ο κ. Ολάντ, τονίζοντας ότι το Brexit δεν αναιρεί τις ευθύνες της.

Ads

Η γαλλική Κεντροδεξιά, έχοντας αρχίσει την εκστρατεία για τις προκριματικές εκλογές ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, άδραξε την ευκαιρία με το θέμα της μετανάστευσης και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της πολιτικής του Φρανσουά Ολάντ και της κεντροαριστερής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.