«Περιμένουμε να σταθείτε με ευθύνη και αλληλεγγύη απέναντι στο ζήτημα, δεν θα μετατρέψουμε τη χώρα μας σε έναν τεράστιο καταυλισμό προσφύγων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

Ads

Χαιρετίζοντας το ενισχυμένο πακέτο μέτρων μετεγκατάστασης που παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει την τεχνική και οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις διοικητικές και επιχειρησιακές δεσμεύσεις της ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της μετεγκατάστασης προσφύγων σε άλλα κράτη – μέλη.

«Μόνη λύση είναι η κοινή δράση, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εμπειρίας των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και του Διαφωτισμού. Μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ελληνικός λαός έδειξε έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στα αυξανόμενα κύματα προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας. Αναμένουμε την επίδειξη αντίστοιχης αλληλεγγύης και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη», υπογράμμισε ο Γιάννης Μουζάλας.

Ads