Μουσουλμάνοι που ζουν στη Βαρκελώνη κατέκλυσαν τη λεωφόρο Λα Ράμπλας για να διαμαρτυρηθούν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Καταλονία.

Ads

Φώναζαν συνθήματα όπως «Είμαστε μουσουλμάνοι, δεν είμαστε τρομοκράτες» και «Το Ισλάμ είναι ειρήνη», ενώ τα πανό που κρατούσαν έγραφαν συνθήματα όπως «το Ισλάμ είναι ειρήνη» και «όχι εξ ονόματός μας».

«Είμαστε και εμείς θύματα. Μας πληγώνει αυτό που συνέβη, αλλά επίσης μας πληγώνει το γεγονός ότι ο κόσμος γενικεύει, μας κοιτάει άσχημα, μας προσβάλλει στο δρόμο». 

«Θα μπορούσε να είχε συμβεί και εμένα. Είμαι μουσουλμάνος, είμαι ένα άτομο που δεν έχει κάνει κακό σε κανένα. Πληρώνω τους φόρους μου και χάρη σε αυτή την χώρα έχω ότι θέλω. Δεν είμαι βίαιο άτομο. Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη σε ανθρώπους σαν και εμένα» είπαν δύο από τους διαδηλωτές.

Ads

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα καταδίκασε και η μουσουλμανική κοινότητα στην πόλη Ρίπολ, όπου ζούσαν οι περισσότεροι από τους υπόπτους για τις επιθέσεις.

«Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να συλληφθούν και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο τζαμί της πόλης.