Επιβεβαιώνει στη Liberation το περιστατικό που ήθελε τον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη να πιάνεται σχεδόν στα χέρια με τον επικεφαλής του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ στις 16 Φεβρουαρίου, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο ίδιος ήταν αυτός που τους χώρισε προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Ads

Το περιστατικό είχε αρχικά αναφέρει ο ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες Ζαν Κατρεμέρ αλλά το είχε διαψεύσει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Ερωτηθείς, όμως από τον Κατρεμέρ στο πλαίσιο συνέντευξης για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί απάντησε: 

«Συνέβη στη συνάντηση της 16ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, τον Βαρουφάκη κι εμένα. Ο Βαρουφάκης προσπάθησε να αντιδράσει στην παρουσίαση ενός εγγράφου από τον Ντάισελμπλουμ. Μπήκαμε στη συνάντηση και υπήρξε μια στιγμή φυσικής αντιπαράθεσης με τον Βαρουφάκη και τον Ντάισελμπλουμ σχεδόν να έρχονται στα χέρια».

Ads

«Ο ένας κατηγόρησε τον άλλον ότι είναι ψεύτης και αναγκάστηκα να επέμβω. Κατάφερα να τους χωρίσω. Αλλά δεν κατάφερα να τους φέρω κοντά ξανά. Δεν μίλησαν πραγματικά ο ένας στον άλλο μετά από αυτό» σημείωσε ο Μοσκοβισί.