Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε πως η πρόταση της Ελλάδας για το εφεδρικό πακέτο κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Πληροί της προϋποθέσεις που έχει θέσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε, προσθέτοντας πως πρόκειται για έναν μηχανισμό αυτόματο, αξιόπιστο και νομοθετημένο.

Ads

«Εμείς τον υποστηρίζουμε και θα δούμε εάν χρειαστούν κάποιες τεχνικές και οικονομικές προσαρμογές», είπε.

Σχετικά με το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, τόνισε πως υπάρχει συμφωνία και πως αναμένει από το Eurogroup να αναγνωρίσει αυτή την εξέλιξη γιατί οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που εγκρίθηκαν την Κυριακή είναι πολύ σημαντικές.

«Πρόκειται για πραγματικές μεταρρυθμίσεις γιατί προστατεύουν τους πιο ευάλωτους και είναι ισορροπημένες», είπε. «Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί σήμερα από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης», επισήμανε.

Τέλος για το ζήτημα του χρέους, που θα συζητηθεί σήμερα στο Eurogroup είπε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να παράσχει τεχνική υποστήριξη, ωστόσο διευκρίνισε πως τα κράτη μέλη είναι αυτά που θα λάβουν τις αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Ads